HIMALAYAN SPRING

450 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Vackert armband med handskurna rundade fyrkanter av sällsynt oceanjaspis från Madagaskar, kvalitet AA+, Swarovski kristaller Indian Red AB 4mm #5301, små pärlor i Sterling silver samt ett toggle-lås i Sterling silver.
Armbandet mäter ca 21 cm och har ett inre mått på ca 17,5 cm.

KUL ATT VETA:
Oceanjaspis, även kallad orbicular jaspis, är en mycket ovanlig jaspis som endast återfinns på ett enda ställe i världen, nämligen en del av Madagaskars kust som är så otillgänglig att stenen endast kan brytas vid lågvatten.
Karakteristiskt för oceanjaspis är att den uppvisar en sådan mångfald av färger; vitt, grönt, rosa, rött, svart, grått, blått, gult, orange och brunt som tillsammans bildar fantastiska mönster med prickar, ringar och ränder.
Den röda färgen kommer från järn eller hematit, ljusgult och grått från lera och brunt och mörkgult från goethit. Ibland förekommer små glittrande kristaller på stenens yta. Dessa små skönheter är resultatet av klara eller vita kvartsformationer och är mycket eftersökta av samlare.
Oceanjaspis hittades första gången i början av 1950-talet av en malmletare som tog med sig ett exemplar till Paul Obeniche på Madagaskar Minerals-Mdg. Tyvärr så kunde malmletaren inte erinra sig var han hade hittat stenen, men Paul Obeniche bedömde att det troligen var någonstans på Madagaskars nordvästkust. Försöken att ta sig till platsen visade sig dock fruktlösa på grund av lömska rev, vassa klippor och avsaknaden av vägar, och stenen föll snart i glömska. 
I mitten på 1990-talet dök det återigen upp bilder på stenen i Mineralogical Encyclopedia och intresset väcktes på nytt. 1999 skickade Madagaskar Minerals-Mdg ut flera expeditioner och efter 45 dagar, när en av dem seglade nära den lilla staden Moravato vid lågvatten, så drogs vattnet ut från klipporna av en stark havsström, och den vackra stenen sågs återigen.
År 2006 sinade gruvan i Moravato, men mycket av råmaterialet finns fortfarande lagrat i väntan på framtida exporter.
Oceanjaspis sägs vara en mycket rogivande sten som hjälper bäraren att älska sig själv och andra, ökar tålamodet och förmågan att ta ansvar. Inom healing används stenen för att främja matsmältningen, avlägsna gifter i kroppen, stabilisera sköldkörteln och stärka det endokrina systemet. Som alla jaspiser är oceanjaspis en mycket beskyddande sten ©.

För dig som vill vara ensam om ditt smycke winkProdukter
    Drift & produktion:  Wikinggruppen