SEMPER FIDELIS

345 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Unika och exklusiva örhängen med krokar och mellandelar i lätt oxiderat Sterling silver, handskurna facetterade rondeller av mörkrosa safir från Tunduru distriktet i Tanzania kvalitet AA+ och handskurna löv av mycket sällsynt ametrin från Bolivia kvalitet AA+. 
Mäter ca 4,5 cm från nedre delen på kroken. 

KUL ATT VETA:
Safir är en variant av korund, det näst hårdaste mineral (efter diamant) som finns. Den röda varianten av korund är känd som rubin, alla andra färger kallas safir. 
Safiren är mest känd för att vara blå, men förekommer i alla färger, till och med färglös (som bergkristall).
Safiren sägs vara intuitionens och meditationens sten, och tros vara hjälpsam mot depression. Inom healing används den mot feber, inflammationer, cancer, brännskador och hörselproblem.
Namnet safir kommer från det latinska ordet ”sapphirus” som betyder blå.
Legenden berättar att den första person som kom att bära safir var Prometheus, Zeus rival, som tog stenen från Cacaus vilken han även stal elden från.
De gamla grekerna bar safirer när de konsulterade oraklet i Delfi.
Safirer var en av de 12 heliga stenar som fanns på Aarons bröstplatta (Exodus i Bibeln).
Förr i tiden ansågs safirer ha förmågan att tillhandahålla rätt lösning till sina bärare när de utsattes för prövningar.
I Indien trodde man att safirer i vatten kunde bota orm- och skorpionbett samt att de kunde skydda bäraren mot onda andar.
I hundratals år har blå safirer varit populära vid förlovning och giftermål. Prins Charles uttryckte sin eviga kärlek till prinsessan Diana med en förlovningsring med safirer.
Den mest eftertraktade och dyraste varianten av safir är den blå som förekommer i alla nyanser, från ljusaste blått till mörkaste midnattsblått. De dyraste safirerna finns bland de mittersta nyanserna. 
Australien har några av de finaste safirerna i världen och de bästa uppvisar en lysande blåklintsblå färg. Safirer har brutits i Australien i över 100 år ©.

KUL ATT VETA: 
Ametrin är en av världens mest ovanliga ädelstenar och består egentligen av två typer av ädelsten i en. Det är en variant av kvarts som innehåller både ametist och citrin i samma kristall. Den ovanliga färgkombinationen beror på närvaron av järn i olika oxiderade stadier i kristallens struktur. Den största, och i stort sett enda, fyndplatsen för ametrin finns i Anahi gruvan, i östra Bolivia. Gruvan blev berömd under 1600-talet när en spansk conquistador erhöll den som en brudgåva när han gifte sig med en prinsessa från Avoreos som hette Anahi. Ametrin fördes till Europa genom conquistadorerna som en gåva till den spanska drottningen. Ametrin är en hållbar sten som lämpar sig väl för smyckestillverkning. Enligt folktron så är ametrin hjälpsam mot depression och ger inre frid och lugn ©.
För dig som vill vara ensam om ditt smycke wink
 Drift & produktion:  Wikinggruppen