BABYLON

395 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Vackert armband med handskurna pärlor av turkos howlit (infärgad), handskurna rondeller av limegrön magnesit (infärgad), Swarovski kristaller Crystal Copper 4mm #5301, Charlotte cut pärlor i tjeckiskt glas och ett handgjort hamrat lås i Thai Karen silver (97% silver).
Armbandet mäter ca 19 cm och har ett inre mått på ca 16 cm.

KUL ATT VETA:
Howlit, som fått sitt namn efter sin upptäckare, geologen Henry How, är en av de stenar som är mer känd för sin förmåga att imitera andra stenar än för sin egen skull. I det här fallet gäller det turkos. Även om howlit alltid är vit eller grå så har den en förmåga att ta upp färgämnen, och när den färgas turkos så är den förvillande lik den äkta turkosen. Detta har tyvärr resulterat i att många oärliga säljare kunnat sprida färgad howlit under namnet turkos. 
Howlit säljs ofta i sin naturliga färg under de missledande namnen ”white turquoise”, ”white buffalo turquoise” eller ”white buffalo stone”. Tänk dock på att äkta turkos endast förekommer i blå och i mer sällsynta fall gulgröna nyanser (en variant av turkos som endast återfinns i Tibet). 
Howlit är en vacker sten som, både infärgad och naturlig, är ett prisvärt alternativ till dyrare stenar. Med sin svarta/gråa matrix (ådring) ger den upphov till mycket vackra pärlor och prydnadsföremål. Den främsta källan till howlit finns i dag i Kalifornien, USA. Stenen är 3,5 på Moh’s skala.
Inom metafysiken tror man att om man placerar en howlit-sten i fickan så absorberar den din egen ilska och även andras ilska riktad mot dig. Det är en mycket lugnande sten och den sägs kunna ta bort stress och bota sömnlöshet. Används även för att stärka tänderna och benstommen ©. 

KUL ATT VETA:
Magnesit är ett mineral som är nära besläktat med dolomit och som i sin vita form ofta används till infärgning. Dessa stenar säljs under det kommersiella namnet ”infärgad turkos”, men är inte ens besläktade med äkta turkos. Detta har tyvärr skapat en stor förvirring på marknaden, inte minst hos undertecknad, och många tror att det faktiskt är turkos de köper.
Äkta turkos förekommer endast i turkosa och gröna nyanser (faktum är att endast 3% av all turkos som erbjuds på marknaden är äkta). Så kallad turkos i andra färger är alltid infärgad magnesit eller i vissa fall howlit.
Trots detta är dessa stenar oerhört vackra och dekorativa och fyller väl sin plats i ett smycke ©.

För dig som vill vara ensam om ditt smycke winkDrift & produktion:  Wikinggruppen