BEYOND THE RAINBOW

525 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Exklusivt armband med stora polerade ovaler av ljuvligt vacker regnbågsturmalin kvalitet A+, handskurna facetterade rondeller av safir från Tunduru Valley i Tanzania kvalitet AA+ och ett toggle-lås i Sterling silver.
Armbandet mäter ca 20 cm och har ett inre mått på ca 17 cm.

KUL ATT VETA:
Namnet turmalin kommer från det sengalesiska uttrycket ”tura mali” som betyder ”sten med blandade färger” och syftar på stenens otroliga färgspektrum som klart utklassar alla andra ädelstenar. Enligt en gammal egyptisk legend så passerade stenen, under sin färd genom underjorden, över en regnbåge och fick på det sättet med sig alla regnbågens färger.
Turmalinen är kärlekens och vänskapens sten och sägs ha förmågan att minska ångest, stress och förvirring samt att få oss att vidga vårt synsätt. Det är en mycket beskyddande sten ©.

KUL ATT VETA:
Safir är en variant av korund, det näst hårdaste mineral (efter diamant) som finns. Den röda varianten av korund är känd som rubin, alla andra färger kallas safir. 
Safiren är mest känd för att vara blå, men förekommer i alla färger, till och med färglös (som bergkristall).
Safiren sägs vara intuitionens och meditationens sten, och tros vara hjälpsam mot depression. Inom healing används den mot feber, inflammationer, cancer, brännskador och hörselproblem.
Namnet safir kommer från det latinska ordet ”sapphirus” som betyder blå.
Legenden berättar att den första person som kom att bära safir var Prometheus, Zeus rival, som tog stenen från Cacaus vilken han även stal elden från.
De gamla grekerna bar safirer när de konsulterade oraklet i Delfi.
Safirer var en av de 12 heliga stenar som fanns på Aarons bröstplatta (Exodus i Bibeln).
Förr i tiden ansågs safirer ha förmågan att tillhandahålla rätt lösning till sina bärare när de utsattes för prövningar.
I Indinen trodde man att safirer i vatten kunde bota orm- och skorpionbett samt att de kunde skydda bäraren mot onda andar.
I hundratals år har blå safirer varit populära vid förlovning och giftermål. Prins Charles uttryckte sin eviga kärlek till prinsessan Diana med en förlovningsring med safirer.
Den mest eftertraktade och dyraste varianten av safir är den blå som förekommer i alla nyanser, från ljusaste blått till mörkaste midnattsblått. De dyraste safirerna finns bland de mittersta nyanserna. 
Australien har några av de finaste safirerna i världen och de bästa uppvisar en lysande blåklintsblå färg. Safirer har brutits i Australien i över 100 år ©.

För dig som vill vara ensam om ditt smycke winkDrift & produktion:  Wikinggruppen